Esther Elzakkers-Jongenelen


In 1995 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Oefentherapie Mensendieck te Amsterdam. Ik ben direct gestart in Steenbergen en heb daar 16 jaar samen gewerkt met een collega.

Al snel begreep ik dat mijn interesse en passie uitgaat naar het begeleiden van mensen met psychosomatische klachten. Ik vind de mens achter zijn/haar klacht heel interessant. Hoe gaat iemand om met zijn klacht en hoe uit zich dat in zijn houding en (bewegings)-gedrag. Ik heb veel bijscholing gedaan in ontspanningstechnieken, lichaamsbewustwording, gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden.

In 2009 heb ik de tweejarige opleiding Haptonomie afgerond in Doorn. Door mensen contact te leren maken met hun lichaam, voelen ze waar de spanning zich bevindt. Om vervolgens te ervaren dat juist door het voelen van de spanning/emotie, het loslaten veel gemakkelijker gaat. (zie specialisaties)

In de periode van 2012- 2013 heb ik me verdiept in klachten rondom bekken en lage rug. Dit vanwege het feit dat ik in mijn praktijk veel zwangere vrouwen met bekkenklachten begeleid.