Fysiotherapie voor Musici en Dansers

Musici en dansers, zowel amateurs als professionals, oefenen dikwijls grote spanningen uit op hun bewegingsapparaat. Muziek en dans stellen hoge eisen aan concentratie, coördinatie, fysiek en psychisch uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en behendigheid.

Vanwege de eisen welke deze kunstenaars zichzelf opleggen kunnen zij beschouwd worden als (top)sporters. Wat voor de (top)sporter geldt, geldt ook voor de musicus en danser. Sommige blessures zijn zo complex dat hiervoor specialistische kennis nodig is.

Je bent als musicus of danser geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer onbezorgd op de planken of staan er uitvoeringen of concerten op het programma . Een muziek en/of dansgerichte behandeling en begeleiding bij de fysiotherapeut voor musici en dansers, zorgt daarvoor.

Muziek en dans minded als hij is, weet hij maar al te goed hoe jij je voelt en hij zal er alles aan doen om je snel weer op niveau te krijgen. Dit geldt uiteraard ook voor de toneelacteur. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij je blessure met het oog op een optimaal herstel wat de weefsels op dat moment zullen toelaten. Tevens adviseert hij je hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.

Is je blessure complex of vraagt de situatie een nog uitgebreidere specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat wij deel uitmaken van een orthopedisch netwerk (AnnaTommie), zodat we  snel en effectief kunnen doorverwijzen  als het gaat om nadere diagnostiek en/of  behandeling van uw blessure. U kunt dan binnen 5 dagen bij hen terecht en indien een operatie nodig zou blijken, zal dit binnen twee weken het geval zijn.

Vanuit zijn persoonlijke deelname en  interesse voor theater, muziek en dans heeft Pieter specialisatie opgebouwd voor musici en dansers. Als regisseur van The MusiCompany ziet Pieter vaak de gevolgen van klachten gerelateerd aan dans of muziek en heeft hij al aardig wat ervaring met deze specifieke klachtengroep. Daarnaast werken we al samen met dansschool Totaly Dance Company uit Hoogerheide en het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom, om een aantal voorbeelden te noemen.

Op muziekenzorg.nl vindt u alles over blessures van musici en de behandeling ervan.

Pieter is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dans en Muziek Geneeskunde. Download hier de folder voor musici en/of dansers