Handtherapie

Pieter heeft de opleiding handtherapie aan Erasmus MC gevolgd en heeft een nauwe samenwerking met Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. In samenwerking met de hand/pols orthopeed is het samenwerkingsverband Handsaam opgericht. Doel van dit samenwerkingsverband is oa zorgen voor korte lijnen tussen specialist en therapeut. Meer informatie over dit samenwerkingsverband vindt u op de website http://www.handtherapiewestbrabant.nl.

De handtherapeut richt zich op klachten van de pols, hand en vingers, maar betrekt daar ook de elleboog, schouder en nek bij, omdat deze regio’s elkaar beïnvloeden. De hand is een complex geheel van enorm veel spieren, pezen, banden, zenuwen en gewrichten op een klein oppervlak. Deze structuren zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.

Een blessure aan de hand heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks functioneren; bij ontzettend veel handelingen worden de handen gebruikt en het is dus belangrijk, dat de handblessures op de juiste manier behandeld worden.

Naast het oefenen van de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en stabiliteit, behoort het aanmeten en maken van spalken ook tot het werkveld van de handtherapeut. Deze spalken worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, afhankelijk van het doel van de spalk.