Cursussen


 

Fitness voor jongeren van 12-18 jaar

Iedere woensdag is er een fitness groep voor jongeren. Onder begeleiding van een fysiotherapeut (Nicole) ga je in een kleine groep sporten. Maximaal 6-8 personen. Tijdstip van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Voor ieder wordt er een programma op maat gemaakt, afhankelijk van het doel wat je wilt bereiken. Dit onder deskundige begeleiding. het lichaam van een jong volwassenen reageert anders dan een volwassen lichaam. Heb je interesse geef je dan op. De cursus duurt 10 weken 

Opgevens kan middels de website onder tabje contact, via de mail pp.fysio@xs4all, of telefonisch 0164-684044.

 

YOGA 

Op woensdagavond  worden Yoga lessen gegeven in de praktijkruimte van Fysiotherapie Piessens,
Tijdens de Hatha flow les ligt de nadruk op een juiste ademinzet en volgen de houdingen (asana’s) elkaar in een geleidelijk, rustig tempo op. Tussen de asana’s door zijn voldoende momenten voor ademtraining.

Deze les start om 19.00 uur  en eindigt om 20.00 uur.

Conditie, kracht, flexibiliteit, concentratie en balans in toenemende mate gegarandeerd. Lessen worden verzorgd door Wim Meijlink .

Voor meer informatie en aanmelding kunt u per e-mail (wim.meijlink@gmail.com)

of telefonisch (06 12582833) contact opnemen.


HARDLOOP ANALYSE

Zou jij meer inzicht willen krijgen in blessurevrij hardlopen of sporten? En wil je weten wat de optimale manier is om deze te verbeteren? Doe dan eens een hardloopanalyse.  Sporters die deze hardloopanalyse ondergaan variëren van topsporters tot recreatieve sporters.

Wat kun je verwachten bij de hardloop analyse?

  • Een specifiek fysiotherapeutisch onderzoek (indien geïndiceerd)
  • Video opname van het looppatroon zowel op de loopband als ‘buiten’, hierbij wordt zowel van voor/achter als zijaanzicht gefilmd.
  • Analyse van het looppatroon met speciale software door een gespecialiseerde fysiotherapeut
  • Conclusie en trainingsadvies

 

CORE STABILITY

Sinds een aantal jaren is `Core Stability Training’ een veel besproken onderwerp. Onder `core’ wordt de romp verstaan.

Rug, buik en bekken zijn een heel belangrijk onderdeel in het behouden van de ‘stabiliteit’ van het lichaam. Hier vanuit bewegen de armen en benen. De `core’ wordt dan ook wel het  `powerhouse’ genoemd.                         

De romp zal dus een krachtige stabiliteit moeten hebben voor het bewegen van de ledematen. Wanneer dit niet het geval is, zullen de dagelijkse activiteiten maar ook sportactiviteiten niet goed uitgevoerd kunnen worden. Dit zou mogelijk tot blessures kunnen leiden door compensatie in zowel armen en benen als de rug, buik en bekken. Een krachtige `core’ zal ook een positief effect hebben op de sportprestaties.

               

In de `core stability training’ ligt de nadruk op de intermusculaire coördinatie. Dit houdt in dat het actieve systeem (spieren), het passieve systeem (botten en banden) zal moeten ondersteunen en dat de onderlinge communicatie binnen het actieve systeem goed moet worden afgestemd. Hierbij zijn met name de kleinere spieren erg belangrijk. Een voorbeeld hiervan is de musculus multifidus, die ervoor zorgt dat de lage rug ondersteund wordt in de stabiliteit en de neutrale positie. Stabiliteit is dan ook de basis en een vereiste voor het uitvoeren van grotere en krachtigere bewegingen, die voornamelijk door de grotere spieren worden uitgevoerd. Er wordt vooral getraind d.m.v. het eigen lichaam. Er zal dus weinig apparatuur aan te pas komen. Dit maakt de training meer functioneel en de omschakeling naar dagelijkse en sportactiviteiten is daardoor gemakkelijker en effectiever.

 Bent u geïnteresseerd en wilt u graag aan uw `powerhouse’ werken? Laat het ons weten, twijfel niet om uw vragen te stellen en schrijf u nu in! De lessen zijn op maandagavond en donderdagavond.

 

CORE STABILITY SPECIAAL VOOR RUITERS:

Als ruiter zijn we constant bezig met de fitheid van ons paard. Verschillende aspecten zoals voeding, training en management komen aan de orde. We willen graag dat ons paard in de beste conditie is. Maar daarbij vergeten de ruiters vaak zichzelf. Om tot prestaties te komen, maar ook bij een rustige buitenrit, moeten paard én ruiter in conditie zijn. Teveel spanning of te weinig evenwicht kan verkeerde signalen afgeven of op den duur kan er asymmetrie in het lichaam van ons paard ontstaan. De cursus is dan ook gericht op stabiliteit, het selectief kunnen aan- en ontspannen van spiergroepen en het ontwikkelen van een houding die in balans is.  Deze cursus wordt gegeven op maandagavond van 20.00-21.00 uur. Het is een cursus die toegankelijk is voor ieder niveau, omdat de zwaarte van de oefeningen gemakkelijk is aan te passen. Dus of je nou op wedstrijd niveau traint of recreatief aan het rijden bent, het is voor ieder mogelijk op zijn eigen niveau winst te behalen op het gebied van ruiterfitheid. Uiteraard willen we u meer informatie geven, wanneer u daar behoefte aan heeft.