Dry Needling & Triggerpoints

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut, Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Hiervoor wordt een droge acupunctuurnaald gebruikt. Dry Needling gebruikt eenzelfde soort naaldje als bij acupuntuur maar is niet hetzelfde, bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende lange tijd in het lichaam gezet. Dry Needling is gericht op zogenaamde 'tiggerpoints'die kort gestimuleerd worden.

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

Wat doet de fysiotherapeut ?

De fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar die bewuste triggerpoints. Precies die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.